Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
2 kacsacomb, 1 kacsamell, fél pulykamell, 6-8 gerezd fokhagyma, 2-3 dl húslé, 1 dl fanyar fehérbor, só |
A madarakat megtisztítom, megmosom, a kacsa bőrét eltávolítom, kockára vágom, kisütöm. Töpörtyűjét félreteszem másnap reggelire, a zsírja jó lesz a sütéshez. A melleket beirdalom és megtűzködöm fokhagymaszeletekkel, és a combokkal együtt erőteljesen lesózom. Kizsírozok egy fedeles tepsit, a husikákat beleteszem, meglocsolom a maradék kacsazsírral és be vele a forró sütőbe. A fedél kint marad. Addig pirítom, míg szép piros nem lesz, akkor aláöntöm a bort és a húslét, és fedő alatt csendese forrással párolom, míg vajpuha nem lesz. Ez legalább másfél órát vesz igénybe, ezalatt gyakran locsolgatom. Ha a hús már puha, kb. fél óra hosszat fedő nélkül párolom, hogy a szaft kb. kétszerese legyen a zsírnak (én így szeretem). Tálalás előtt 15-20 percig pihentetem lefedve. A kacsa nem igényel különösebb fűszerezést, még borsot sem teszek hozzá, a pulykával is csodát tesz, annyira finom, ízes a húsa. Legjobb sült krumplival, céklával, vagy ´kiskocka´ krumplival és párolt káposztával. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Kiszemeltünk egy rucát anyósnál, hízásra van fogva. Ez lesz belőle, feketeáfonya mártással.