recept: Kacsasült pulykával, Kifőzde
Kacsasült pulykával
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 kacsacomb,
1 kacsamell,
fél pulykamell,
6-8 gerezd fokhagyma,
2-3 dl húslé,
1 dl fanyar fehérbor,





A madarakat megtisztítom, megmosom, a kacsa bőrét eltávolítom, kockára vágom, kisütöm. Töpörtyűjét félreteszem másnap reggelire, a zsírja jó lesz a sütéshez.
A melleket beirdalom és megtűzködöm fokhagymaszeletekkel, és a combokkal együtt erőteljesen lesózom.
Kizsírozok egy fedeles tepsit, a husikákat beleteszem, meglocsolom a maradék kacsazsírral és be vele a forró sütőbe. A fedél kint marad. Addig pirítom, míg szép piros nem lesz, akkor aláöntöm a bort és a húslét, és fedő alatt csendese forrással párolom, míg vajpuha nem lesz.
Ez legalább másfél órát vesz igénybe, ezalatt gyakran locsolgatom. Ha a hús már puha, kb. fél óra hosszat fedő nélkül párolom, hogy a szaft kb. kétszerese legyen a zsírnak (én így szeretem).
Tálalás előtt 15-20 percig pihentetem lefedve. A kacsa nem igényel különösebb fűszerezést, még borsot sem teszek hozzá, a pulykával is csodát tesz, annyira finom, ízes a húsa.

Legjobb sült krumplival, céklával, vagy ´kiskocka´ krumplival és párolt káposztával.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hasáb krumpli
 kiskocka krumpli
 párolt káposzta
 céklasaláta

Forrás: Anyósomtól tanultam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2008.12.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 08:53:08 - 2.4)
Hozzászólások:

Sancho (2012-09-30 08:13:00):
Kiszemeltünk egy rucát anyósnál, hízásra van fogva. Ez lesz belőle, feketeáfonya mártással.

Megjegyzés a recepthez